De gevers krijgen de meeste klappen
De gevers krijgen de meeste klappen, daar is een reden voor. Diegenen die contact zoeken met spirituele hulpverleners, zijn vaak de gevers. Nu is met geven helemaal niets mis. Het getuigt van een empathisch vermogen en er willen zijn voor de medemens.
De een geeft, de ander neemt, die trekt zich nergens wat van aan
De tegenwoordige tijd laat een grote diversiteit zien, zo hebben we de gevers, de nemers. De mensen die zich nergens wat van aantrekken, de mensen die de stempel opgedrukt krijgen egoïstisch te zijn. Allemaal mensen, met hun eigen kwaliteiten. En allemaal hun leven op hun eigen manier aan het inrichten.
Gevers hebben een hekel aan nemers en andersom ook
De gevers hebben vaak een hekel aan de nemers, of aan de mensen die egoïstisch zijn. Of juist aan diegenen die zich nergens wat van aantrekken. Die hekel is er niet echt. Diep van binnen zouden ze zelf ook wel een beetje zoals deze mensen willen zijn. Of iemand die veel neemt. Zich nergens wat van aantrekt, zich ook bezig houdt met anderen, dat vraag ik mij af. De gevers krijgen de meeste klappen.
Zorgen gevers er zelf voor dat ze in de knoei komen
Kan het betekenen, dat met name de gevers met zichzelf vaak in de knoei zitten. Daardoor in de problemen komen? Is daar wellicht een reden voor. Wellicht zijn ze te vaak te aardig. En door te aardig te zijn, ook vaak de zorgen van een ander op hun nek meedragen. Zelfs kunnen overnemen. Die last wordt te zwaar, wat logisch is. En diegene die ze helpen zouden ze juist niet moeten helpen. Want zo leert de nader het ooit zelf op te lossen. En daarbij komt dat gevers door anderen als "normaal" worden gezien, waardoor waardering vaak uit blijft.
Gevers hebben altijd iets om zich zorgen over te maken
Al zijn er geen zorgen, gevers hebben dan wel zorgen. Om hun partner, hun kinderen, of maken zich zorgen over hun werk. Gevers hun brein staat in een stand van zorgen maken voor en zorgen maken over. Ze zorgen er zo voor dat ze klappen krijgen van anderen en in het leven. Ze zijn in feite te goed voor anderen en onvoldoende goed voor zichzelf.
Gevers doen heel mooi werk
Ze doen als gevers wel heel mooi werk. Dan zou je toch denken dat deze mensen geen klappen verdienen en toch krijgen ze die. Waar zou dat door komen? We komen uit een tijd waarin we werden geleerd goed voor anderen te zorgen en klaar te staan. De tegenwoordige tijd vraagt om iets anders. Die vraagt om zelfredzaamheid, waarbij geven en nemen in balans is.
Altijd zorgen dat geven, nemen en ontvangen in balans is
Als je veel geeft, kun je ook zeker zelfredzaam zijn. Maar is het geven en nemen nog niet in balans. De tegenwoordige mens heeft dat ook nodig. De wereld is harder geworden, minder verdraagzaam. E gevers hebben het hierdoor zwaarder. Die staan voro de taak niet harder voor zichzelf te worden. Juist liever voor zichzelf.
We zijn op weg naar een nieuw gedrag
Wil je je in de nieuwe wereld waarin we nu middenin zitten, staande houden. Zul je naast het geven, ook moeten leren jezelf iets te geven. Gevers vinden dat lastig, die geven liever alles aan anderen en niet aan zichzelf. Ze halen vervulling uit het geven aan anderen. Hierdoor lopen ze vast.
Blijven geven, zonder klappen te krijgen
Hoe kun je er voor gaan zorgen dat je nog steeds kunt blijven geven. Maar niet meer wordt geconfronteerd met klappen, die je verdrietig, boos en teleurgesteld maken? Blijven geven, dat kan niet anders. Dat zit in jou. En naast dat geven grenzen bewaken en aangeven. Dat betekent leren te voelen bij jezelf, waar jouw eigen grenzen liggen.
Gevers zijn gevoelig
Gevers zijn vaak ook heel gevoelig. Gevoeligheid en geven gaan vaak samen. Als kind op de wereld gekomen, hebben we al een karakter. De gevers hebben vaak een heel liefdevol karakter. Als de gevers genegeerd worden, gaan ze meer geven en worden gevoeliger voor hun omgeving. Ze krijgen seinsprieten, die hun vertellen dat iemand nood heeft en zorg nodig heeft. Wat dan op de loer ligt, dat ze doorslaan in hun gedachten en de zorgen tevoorschijn komen. Die op hun beurt de gevers weer angstig maakt.
Zo komen de gevers in een cirkel terecht en krijgen klappen, vanwege het geven en zorgen voor en zorgen maken over, wat door anderen gezien wordt als bemoeizucht. Het doorbreken van deze cirkel is lastig, maar samen met een medium of paragnost gaat het zeker lukken. Kies eens voor een chat op Paragnostenchat. Om er achter te komen of jij een gever bent. Als dat blijkt, hoe word je dan liever voor jezelf? Spiritueel hulpverleners zijn bij uitstek diegenen die jou dat kunnen vertellen.
Datum: 07-02-'24
Terug naar overzicht