De mens is hardleers
De mens is hardleers om een reden. De mens is hardleers, zeggen we wel eens. Of wat ben jij hardleers zeg, waarmee je wilt aangeven, zie je nou niet dat je het verkeerd doet. Zie je nou niet dat het anders moet. Er is een reden voor dat de mens hardleers is, eenmaal iets op een bepaalde manier aangeleerd, is dit direct een gewoonte en wijken we niet snel meer vanaf.
Eenmaal aangeleerd moeilijk te veranderen
Denk maar aan leren fietsen, je verleert het nooit meer. Hetzelfde geldt voor leren lopen. Zo leren we goede gewoontes aan, maar ook slechte of gewoontes die we anders zouden kunnen doen, maar het niet doen, omdat we gewend zijn ze op een bepaalde manier te doen. Om die reden is de mens hardleers.
Jong geleerd oud gedaan
In onze jeugd leren we veel, eigenlijk zo'n beetje alles. We zijn leergierig, elke dag ontdekken we iets nieuws en maken ons dat eigen. We leren door het te zien, te horen, waar te nemen en zo maken we ons heel veel eigen. Als je opgroeit in een omgeving waar presteren en succesvol zijn de boventoon voert, ga je dat overnemen. Ook jij wilt succesvol worden. Nu is dat niet voor iedereen weggelegd, daar heb je ook bepaalde skills voor nodig en kan het zomaar zijn, dat jij het buitenbeentje van de familie wordt. Waar de familie niet blij mee kan zijn. Dat heeft gevolgen voor jouw gewoontes.
Alles is gericht op succesvol zijn
Het kan ook zomaar zijn dat je opgroeit in een familie waarin succesvol zijn juist helemaal niet aan de orde is. Je hoort je ouders letterlijk zuchten onder de druk van het leven. Je neemt dit over, je vormt zo zelf een beeld van een leven dat wel zwaar moet zijn. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld bij een familie die liefdeloos met elkaar omgaan. Je hebt dan geen idee wat elkaar knuffelen is, hoe warmte en genegenheid kan aanvoelen.
Was alles maar gericht op liefdevol zijn
Aangezien we als mens allemaal liefde, warmte en genegenheid in ons leven nodig hebben, kan dit zomaar betekenen dat je als kind al wel aanvoelt dat er iets niet klopt. Maar weet jij veel op die leeftijd, dus ben je later niet zo knuffelig, ben je niet zo liefdevol misschien wel. We gaan allemaal op een gegeven ogenblik een relatie aan, dat is het normale beeld, maar wat als jij op gebied van liefde niet het juiste voorbeeld hebt meegekregen. Je ouders nooit elkaar hebt zien aanraken, of zien knuffelen, dan heb je dat ook niet in je. Dan het je hier geen gewoonte van gemaakt.
Dan wil je dat wel, want je voelt de behoefte bij jezelf en als je je partner ontmoet, dan gaat het allemaal wel, want het is nieuw, het is spannend en het voelt zo ongelooflijk fijn. Maar na een tijdje val je terug. Dan komt het gedrag weer naar boven zoals je hebt meegekregen en verdwijnt langzaam aan de genegenheid op de achtergrond.
Voor een liefdesrelatie hebben we kennis van liefde nodig
Je partner zal daar moeite mee hebben, die mist de aanraking, de genegenheid, de intimiteit. Daar kunnen felle discussies over ontstaan en zelf relaties door verbroken worden. Je bent op dit vlak heel hardleers en dat wil je niet, maar verander het maar eens. Je kan niet zomaar van gedrag veranderen. Dat kan niemand, maar het kost je wel je relatie.
We veranderen pas na grote tegenslag
We gaan pas iets veranderen aan ons gedrag na een hele grote tegenslag. Net of we dan wel er toe in staat zijn. Net of we dan wel tot een bepaald besef komen dat zoals we het al die jaren hebben gedaan, inderdaad niet de juiste manier was.
We gaan pas aan de slag met een verandering nadat we gesproken hebben met een medium of een paragnost. Net of die wel bij machte zijn ons het licht te laten zien. Ons wakker kunnen maken, ons hardleerse gedrag kunnen aanpakken. En dat kunnen mediums en paragnosten ook, zeker als je kiest voor een goede spirituele hulplijn als Paragnostenchat. Hier vind je de beste mediums, de beste paragnosten, die jou kunnen helpen af te komen van nare aangeleerde patronen die vastgeroest zitten en jij dolgraag van af wilt.
Datum: 11-11-'23
Terug naar overzicht