Voel jij je niet gewaardeerd?

Voel je je niet gewaardeerd? Kom er achter waardoor dat komt. Mis je waardering voor je werk, voor alles wat je voor een ander doet en over hebt? Dan kan het zomaar eens zijn dat je geen waardering voor jezelf hebt. We zoeken dan de waardering op de verkeerde plekken.

Waardering komt niet van anderen

We zoek dan waardering bij anderen, maar zolang je jezelf niet ziet staan, onbelangrijk vindt, waardoor je aan anderen niet laat zien, dat jij ook meetelt, zal waardering van anderen voor alles wat je doet, uitblijven. Voel jij je niet gewaardeerd, ga dan stoppen met altijd maar geven en geven. Start met jezelf te wezen. 

Het is dus eigenlijk heel simpel, maar aan de andere kant ook weer helemaal niet. Je moet het maar kunnen begrijpen hoe iets in zijn werk gaat tenslotte. Mensen zien jou staan, zoals jij jezelf presenteert. Ben je lief, behulpzaam, zachtaardig, dan zou je aannemen dat mensen je ook zo zien staan. Vaak blijkt dat niet zo.

Waardering krijg je niet als je altijd leuk lief en aardig bent

Diegenen die behulpzaam zijn, lief, zich wat op de achtergrond houden, die zien anderen helemaal niet staan. Jij valt niet op bij die anderen, je maakt je immers onzichtbaar en klein. Dat je dat doet, komt door je verleden.

Dat verleden heeft jou zo gemaakt. Je bent je klein gaan maken en op de achtergrond gaan stellen, omdat je je op de voorgrond niet thuis voelt. Want als je je vroeger op de voorgrond zette, dan kreeg je op je donder. Hoe kan het dan dat als je lief en aardig bent, behulpzaam dat je dan toch daar geen waardering voor krijgt. Terwijl je zou zeggen, dit moet anderen toch opvallen en blij mee moeten zijn en het tegendeel laat zich zien.

Je krijgt waardering als je jezelf bent

De reden hiervoor is, je bent jezelf niet. Je hebt jezelf een rol aangemeten en je draagt om die reden een masker. En zolang de mens niet zichzelf is, hetzij zich klein te maken, hetzij zich groot te maken, rondloopt met te veel ego, zullen anderen geen waardering voor je hebben. Ongeacht wat je doet.

Waardering zit niet in geven

Waardering krijgen, zit hem dus niet in geven. Waardering zit hem in of jij jezelf bent ja of nee. Als jij niet jezelf bent, heeft een ander dat acuut in de gaten. We zijn ons hier niet van bewust, dat de mens in staat is anderen te lezen. Iedereen kan dat, daar hebben we dat zesde zintuig voor.

Ons zesde zintuig registreert alles

Dat zesde zintuig daarmee voelen we feilloos dingen aan. Daarmee zien we of iemand oprecht is, eerlijk is, zichzelf is. En als we aanvoelen dat dat niet zo is, krijg je geen waardering. Zo simpel is het.

Jij hebt dat zesde zintuig ook, ook als je vindt dat je geen waardering krijgt. Ook jij weet feilloos of iemand eerlijk is, te veel ego heeft en of je deze persoon uit de weg moet gaan, ja of nee. Maar er naar handelen, er iets mee doen, dat doen we vaak niet. Omdat we bang zijn voor confrontaties en niet goed weten hoe we onze grenzen op een juiste manier kunnen aangeven.

Verstoppen achter een masker van altijd maar geven

We gaan onszelf verstoppen achter een masker, dat geven heet in jouw geval. Of achter een masker waarin we hoog van de tafel blazen maar de daden uitblijven. Terwijl jij juist vindt dat je altijd de daad bij het woord voegt. Hoe kan het dan dat anderen je geen waardering geven?

Waardering ontstaat als je achter jezelf staat

Het antwoord staat er reeds, je bent jezelf niet. En zolang je je anders voordoet dan je bent, blijft waardering uit. Pas als jij jezelf bent, dat laat zien aan de buitenwereld, dan volgt waardering. Je straalt iets uit. Daar houden mensen rekening mee en zodra jij dat voelt, dan weet je, hé ik krijg waardering voor mijn werk. Mensen zien mij staan. En dat komt, omdat je jezelf ziet staan. Je verstopt jezelf niet meer.

Meer hierover willen weten? Chat dan een met een Top paragnost van Paragnostenchat, die helpen jou de waardering te gaan zien voor jezelf. Voel jij je niet gewaardeerd, is de enige weg naar waardering, stoppen met klakkeloos geven. Starten met van jezelf te houden.


Datum: 12-11-'23

Terug naar overzicht